Letadlo po zanetu plic

Dobry den, muj syn (2,5) mel zanet plic a byli jsme 5 dni v nemocnici. Mel antibiotika po 8 hodinach a inhaloval . Potom nas pustili domu a dostal jeste antibiotika na 7 dni. Meli jsme pokracovat s inhalaci. Za par dni mame letet na dovolenou letadlem a ja mam trochu strach aby nenastali nejake komplikace. Muzeme letet nebo radsi nemam ? Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zápal plic je pro malé dítě závažná infekce, která vyžaduje dostatečně dlouhou dobu rekonvalescence (ve vašem případě 3-4 týdny, kdy by dítě nemělo být vystaveno rizikovým vlivům). Let letadlem sám o sobě zdraví neohrozí, spíš pobyt v přelidněných letištních halách s množstvím dalších infektů, je pro dítě po takovéto nemoci nevhodný. Rozhodnutí je samozřejmě na vás, ale já bych let nedoporučovala.

MUDr. Petra Čamborová
MUDr. Petra Čamborová

Specializace: Dětské lékařství a klinická osteologie
Pracoviště: dětské oddělení Krajská nemocnice T.Bati a.s., Zlín
dětská osteologická ambulance, Osteocentrum Zlín, Mediekos Ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zčervenání kůže po alkoholu nemusí znamenat alergickou reakci
Co je to Helicobacter pylori?
Články: Co je to Helicobacter pylori?
Od roku 1983, kdy Warren a...
Osteoporóza jako důsledek těhotenství?
Články: Osteoporóza jako důsledek těhotenství?
Tělo ženy chrání své kosti...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: