Lindaxa a kojení

Dobrý den. Ráda bych se zeptala na užívání tbl.Lindaxa při kojení. Je mi jasné, že při plném kojení je to nevhodné,ale já už kojím jen jednou denně,brzy po ránu.Nenašla jsem nikde v odborných článcích,zda účinná látka tohoto léku přechází do mléka a mohla by tudíž ovlinit dítě. Což bych samozřejmě nerada.Nepotřebuji shodit moc ( tak 3-5kg ),ale spíš rychle. Nemám problém s úpravou stravy a celkem pravidelně ( 3-5x týdně )cvičím a plavu.Nyní opravdu řeším spíš tu dobu a měla jsem v plánu jen měsíční kůru,pak bych pokračovala už bez tbl. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Martino! Kojení je doba ideální k redukci hmotnosti, a rychlé hubnutí Vám zásadně nemohu doporučit (ideálně 0,5kg týdně). Využijte situace, kdy ještě kojíte, klidně rozšiřte kojení ještě o 1-2 krmení na dobu hubnutí. Tvorba mateřského mléka je velmi energeticky náročná a pomůže Vám vytvořit negativní energetickou bilanci. Dbejte na příjem kvalitních bílkovin, tuků a pestrou stravu (nyní hl. ovoce a zelenina) kvůli mikroživinám. Lindaxu Vám nyní vřele nedoporučuji.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: