| Nápověda

Lsil včetně hpv

Paní Doktorko prosím o vaši radu,neboť si už sama nevím rady.Před rokem mi z cytologie bylo zjištěno lsil včetně hpv,chodím tedy po půl roce na kontrolu a vždy výsledky stejný, nyní po třetí.Je mi 32 let mám tři děti,jednoho stálého partnera,nikoho jinýho jsem neměla jsme spolu už 17let.Je mi tedy záhadou,že mi výsledky vyšli špatné až před rokem.Dále by mě hodně zajímalo proč se mnou můj gynekolog nedělá nic jiného a pořád čekáme na další výsledky,všude se říká,že čím dřív tím líp,je hodně obtížné mě testovat jakou formou hpv trpím,přeci jenom je to psychicky docela vysilující,když žije žena na etapy a ve stálé nejistotě.?Na můj dotaz zda by mi můj gynekoog neudělal tuto testaci mi odpověděl,že téměř na 99% hpv vir mám.Obávám se už i sexu se svým manželem abych si spíš ještě víc neuškodila.Prosím o trochu informovanosti,myslím,že nás,které tyto problémy máme je hodně a není nikde k dočtení co se s náma děje a možná jsme zbytečně vystresované.Pořád si to vysvětluji tak,že jsem se nakazila hpv virem a ten mi způsobuje změny na čípku,je vůbec ještě nějaká pravděpodobnost,že by se i po takové době s tím moje tělo vyrovnalo samo,můžu sama požádat o preventivní konizaci?Je tohle už nemoc,takové výsledky?Ještě jeden dotaz bych na Vás měla,před pěti lety jsem byla na interupci,kdy i po měsíci jsem v sobě měla ještě 90% těhotenského hormonu,musela jsem jít znova na zákrok,nemůžou být tyto moje výsledky z cytologie ovlivněny tou interupcí,rozhasila se mi i štítná žláza.Předem Vám moc děkuji za Vaši odpověď,věřím,že mi dokážete vysvětlit jak moc jsou tyto výsledky špatné nebo v normě.Omlouvám se za tolik otázek,ale už se tím trápím rok a nikdo mi na tyto otázky nedokáže dát pořádnou odpověď,mám rodinu a proto bych chtěla zase žít vyrovnaně.Pěkný den!

Odpověď odborníka:

Na tento dotaz jsem vám již podrobně odpověděl, pokud je to LSIL je risiko velmi malé,ale vyžaduje kontrolu,pokud by se to ukázalo i v dalším odběru,byla byla vhodná biopsie nebo ještě lépe malá leep konizace ,protože jen histologie dá jasnou odpověď. Dohodněte se se svým gynekologem jinak LSIL znamená skutečně jen minimální risiko. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Železniční nemocnice Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Infekční komplikace atopického ekzému
Články: Infekční komplikace atopického ekzému
Ekzém není jen nepříjemný...
Strava při chřipce I – co pít při chřipce
Články: Strava při chřipce I – co pít při chřipce
Chřipka klade na organismus...
Zácpa
Články: Zácpa
Co bychom měli vědět o zácpě?
Rychle zahojená rána? Jedině za pomoci vlhka
Články: Rychle zahojená rána? Jedině za pomoci vlhka
Vlhké hojení za přispění...
Stačí trocha krve...
Články: Stačí trocha krve...
Přenos infekce virové...
 Co Vás čeká u lékaře při onemocnění prostaty?
Články: Co Vás čeká u lékaře při onemocnění prostaty?
Každému diagnostickému...
Impotence
Články: Impotence
Impotence nebo erektilní...
Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Články: Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Pálení a řezání v podbřišku...
Salmonelóza
Články: Salmonelóza
Salmonelóza je infekční...
Zamyšlení nad smyslem erekce
Články: Zamyšlení nad smyslem erekce
V některých případech je...
Články: Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Kolorektální karcinom je v...
Články: Ledviny v ohrožení díky analgetikům
V běžném životě se často...
Naposledy čtené: