Magnesii lactici v těhotenství

Dobrý den, už asi 14 dní beru tablety magnesii lactici v dávce 6 tablet denně. Beru ho na doporučení gynekologa kvůli častému tvrdnutí břicha. Ted se to zlepšilo, ale už mám 2 dny trošku průjem, myslíte, že to může být hořčíkem? A nemůže hořčík v dávce 6 tablet denně mít špatný vliv na miminko? Jsem ve 27. týdnu. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Na plod rozhodně špatný vliv mít nemůže, dává se běžně 4x2 tbl ale bohužel průjem se při něm může vyskytovat, pokud můžete vyloučit dietní chybu nebo alimentární příčinu a průjem by přetrvával snížil bych dávku na 3x1, upravil životosprávu, případně prohovořil s lékařem možnost vysazení

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: