Mirena vs autoimunní postižení

Dobrý den. Je mi 40 let. Přibližně 7 rokem mám MIRENU (již druhou), u první jsem neměla téměř žádné potíže, skoro žádné krvácení, u druhé z počátku také ne, ale cca poslední rok došlo ke změně. Krvácím nepravidelně, ale více a jinak (světlá krev, 10 - 14 dní), někdy mě to už znepokojuje. Dle mé gynekoložky je vše v pořádku, na prohlídky chodím pravidelně. Přibližně před 1,5 rokem se u mě projevil: sicca syndrom (syndrom suchých očí, umělé slzy kapu i v noci), hypotyreóza (Letrox 50 jednou denně) a pozitivní antigen HLA B27 (zatím bez léčiv, bolest kyčlí a páteře, únava). Může to být spojitost nebo se blíží přechod? Mám se obávat ....? Děkuju za odpověď a přeju hezký den.

Odpověď odborníka:

Spojitost s Mirenou nebude a ani obtíže které máte nemají s největší pravděpodobnosti souvislost s hormonálním stavem organizmu.Pokud by bylo krvácení časté nebo silné potom metodou volby by byla extrakce |Mireny Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Sex sám se sebou – masturbace
Články: Sex sám se sebou – masturbace
Ještě v minulém století se...
Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Články: Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Bolest v zádech nebo boku...
Bércové vředy aneb Když se léčba křečových žil nedaří
Články: Bércové vředy aneb Když se léčba křečových žil nedaří
Možná jste to už někdy sami...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Zánět žil
Články: Zánět žil
Zánět žil, flebitida, se...
Potřebujete zklidnit nosní sliznici? Vsaďte na šetrnost!
Články: Potřebujete zklidnit nosní sliznici? Vsaďte na šetrnost!
Uvolnit ucpaný nos při rýmě...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: