Možnost otěhotnění při posunu menstruace antikoncepcí

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaké je riziko otěhotnění, když si posouvám menstruaci pomocí antikoncepce. Dobrala jsem platíčko (21 tabletek) a hned začala brát další, tím jsem posunula menstruaci. Ale po dalším platíčku se menstruace zatím nedostavila. Přitom už jsem v polovině 7 denní pauzy. Můžu být těhotná?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, těhotná zcela jistě nejste. Prodlužování cyklů užívání antikoncepce účinek antikoncepce nezeslabuje, spíše naopak.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
oddaleni menstruace | Od: Nicole | 9.11.2014 08:41
Dobrý den!
Oddalila jsem si menstruaci z důvodu dovolene s přítelem
ale po navázání na předchozí platicko (21 dni) jsem to po
tydnu dostala. Prášky jsem i přes to brala. Mam dobrat
platicko a pote udělat pauzu 7 dni? Tim padem bych to
dostala po 14 dnech.
Děkuji za odpověď!
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: