Mthfr heterozygotní

Dobrý den pane doktore. Nevím, zda jsem kategorii dotazu vybrala správně... nicméně - genetik v nabídce nebyl :-) Po zamlklém těhotenství mi byly zjištěny (obě) mutace MTHFR, byť "jen" v heterozygotní formě (homocystein OK, hladina B vit. v krvi OK)... Jsem rozčarovaná z toho, jak se informace o této mutaci různí, a tak se snažím najít co nejvíce relevantních informací. Vzhledem k tomu, že je mi dost přes 30, jsem zatím bezdětná a k tomu chronicky nemocná (ledviny) - chci udělat vše pro to, abych se vyhnula dalšímu neúspěšnému těhotenství. Můj dotaz zní: je podle vás vhodné preventivně nasadit léky na ředění krve či nikoliv.....? Prevence mi vždy přijde lepší než se poté pokoušet "zvrátit nevratné", případně se vyrovnávat s dalším neúspěchem, a tak nemám problém si případně injekce píchat... Předem mnohokrát děkuji za váš názor. S pozdravem P.K.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, s touto problematikou asi nejlépe umí pracovat u apolináře ( gyn por klinika VFN v Praze 2) http://www.vfn.cz/pracoviste/kliniky-a-oddeleni/gynekologicko-porodnicka-klinika/specializovana-centra/centrum-asistovane-reprodukce/ můžete také konzultovat společnost Gennet v P 7. dostane preciznější odpověď

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: