Může vyvrtnutý kotník způsobit trombozu

Dobrý večer, v úterý jsem spadla ze schodů,ve středu už jsem nemohla došlápnout na pravou nohu, měla jsem nateklý kotník, pohmožděný kolena, na rtg bez zlomenin jen distorse ATC I.dx contusio genus bilat, elast bandáž, Aescin. Loni v únoru jsem prodělala trombózu s následnou plic. embolii - HAK,dl. let. Nyní mi dr. doporučil fraxiparin na 5 dní. Jak je velké riziko možnosti trombózy a embolie. Na nohu lehce došlápnu a snažím se zlehka procvičovat. Mám bolesti v kotníku a na vnější straně lýtka, většinou při pohybu, bolest není extrémní. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud vám nedali kotník do sádrové fixace riziko trombózy není vysoké. Dávka Fraxiparinu postačí, protože poté budete moci začít rehabilitovat. Je nutné dávat pozor na příznaky trombózy- otok lýtka, bolestivost lýtka a proteplení. V těchto případech bude nutné ihned vyhledat lékařskou pomoc k vyloučení trombózy.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x