Může za to rtuť?

Paní doktorko, je mi 25 let a na svůj věk mám poměrně dost nevysvětlitelných zdravotních potíží. Už od mala jsem bývala často nemocná, slabá a třeba i omdlévala. Na střední škole mě zase popadla strašná únava a nebyla jsem schopna se vůbec věnovat učení a dalším věcem, postupem času se objevilo krvácení dásní, bolesti v podbříšku a v neposlední řadě rozmazané vidění. Všechny uvedené problémy jsem řešila a neustále řeším s příslušnými doktory, ale příčina není známa. Chci se zeptat, může za to rtuť? Případně jestli je to možné, jak mám postupovat abych zjistila jestli v mém těle opravdu Hg je? A je to vůbec dostatečně prokazatelné třeba i po několika letech působení? Mimo to, jsem se nechala očkovat proti rakovině děložního čípku a domnívám se, že se Hg v určitém množství přidává právě do vakcín. Dále zdrojem případné nákazy mohou být plomby apod. Prosím o radu. Předem děkuji za odpověď. S Pozdravem Michaela.

Odpověď odborníka:

Michaelo, příznaky chronické otravy rtutí mají své typické příznaky. Množství, v jakém se rtuť vyskytuje v plombách a vakcínách nemůže dospělému ublížit. Pokud jste již absolvovala vyšetření u příslušných lékařů (internista, neurolog) a nebyla zjištěna příčina obtíží, bylo by vhodné navštívit také psychiatra (za uvedenými příznaky se může skrývat i závažná deprese).

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: