Mykoplasmata

Dobrý den pane doktore, ve 3.týdnu po rizikovém styku mi byla z testů zjištěna urogenitální mykoplasmata (na ostatní pohlavně přenosné choroby (včetně chlamydií) byl test negativní, s tím, že na test HIV je ještě příliš brzy:( Zároveň se již třetí týdnem lečím se zánětem spojivek, který ustupuje jen velmi pomalu. Také již několik dní pociťuji silnou bolest uzlin v tříslech. V prvním týdnu po rizikovém jsem prodělala angínu 10 dní brala Penicilin, který jsem dobrala cca.před 10 dny. Nyní mi lékař nasadil Doxybene. Pochopitellně se velmi obávám HIV infekce, která se podle mých informací může rovněž projevovat bolestí v uzlinách. Je prosím možné, že jsou bolesti v tříslech/případně zánět spojivek způsobeny právě mykoplasmatickou infekcí? Je časté, že tato infekce provází infekci HIV? Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Hlavní příznak u HIV je ztráta imunity,uzliny v tříslech zduří při jakékoliv zánětlivé afekci v této oblasti.Mykoplasmata jsou naštěstí daleko častější než HIV příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: