Mykoplazma

Dobrý den. Je mi 27 let a mám dvě děti (6 let a 1,5 roku). Mám stálého partnera více jak tři roky. V říjnu loňského roku jsem si nechala zavést nitroděložní tělísko Mirena a tři měsíce poté jsem ztratila menstruaci (doktor informoval že to tak bude a je to zcela v pořádku). Nicméně mě začali trápit každopdenní výtoky a tak jsem se minulý týden obrátila na svého gynekologa a ten mi udělal stěry a dnes jsem se z výsledků dozvěděla že mám pozitivní test na Mykoplazmu a že se musím léčit antibiotiky a na noc si zavádět čípek. A partner má brát také antibitiotika. Bylo mi děleno že tato nemoc je pohlavně přenosná a není možný jiný způsob nákazy. Jsem svému partnerovi 100% věrná a jsem teď zděšená tím co jsem se dozvěděla. Chci se tedy zeptat Vás, zdal-li není možný jiný způsob nákazym nebo opravdu mám hned koukat na možnou partnerovu nevěru? Ještě bych chtěla dodat že jsem nikdy žádnými záněty netrpěla. Mockrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Růženo! Přítomnost mykoplasmat na sliznici genitálu je v populaci velmi častá, lze je nalézt zhruba u 40% populace. Často svému nositeli nepůsobí ani žádné potíže, někdy však může dojít k jejich přemnožení, například vlivem oslabení organismu a poté se jejich přítomnost projeví příznaky infekce. Předpokládám, že to bude i váš případ. Mykoplasmata u vás (nebo vašeho partnera) mohly být přítomny už celou řadu let a projevit se až nyní, z tohoto hlediska tedy není třeba pomýšlet na partnerovu nevěru. Nyní je třeba aby jste byli vy i váš partner přeléčeni antibiotiky. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: