Mykoplazma genitalium

Dobry den, na konci listopadu jsem mel chraneny styk, ovsem oralni sex probehl bez ochrany. Po nekolika dnech jsem zacal trpet vytokem z penisu a zacal brat antibiotika - nejprve doxycycline, pote azithromax. Priznaky byly velice utlumeny, ale pretrvavaly dal. Dale jsem byl poslan na testy moci a byly mi nalezeny leukocuty s tim, ze se jedna o zanet mocovych cest. Dostal antibiotikovou injekci a dalsi antibiotika a problem ustoupil. Asi po tydnu se vsak problem vratil. Sel jsem na ster, odborne vysetreni moci na vsechny mozne pohlavni choroby a byla mi diagnostikovana mycoplasma genitalium. Dostal jsem na deset dni antibiotika avelox. Ty jsem nyni dobral, ale priznaky se opet vraci dal. Jake jsou dalsi moznosti lecby? Docetl jsem se, ze se doporucuje azithromax po dobu alespon peti dni. Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, léčba Avexolem není vhodná. Doporučuje se jednorázově Azitromycin nebo alespoň týden tetracyklin. Poraďte se s urologem nebo kožním lékařem o úpravě léčby

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: