Narušená imunita?

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu co se týče mé 4 a půl leté dcery. Ve 2 a půl letech byla na ostranění nosních mandlí i z důvodů opakovaného oboustranného zánětu středního ucha. Kromě této nemoci byla do té doby celkem zdráva. Nyní už tímto na štěstí netrpí, ale od té doby má často angíny a v roce 08 to zalo příušnicemi, po té zase angína, v červenci spála, po vyléčení za dva týdny opět spála a to už antibiotika nepomohla. Lékařka z krevních testů zjistila mononukleózu. Jaterní testy byly v pořádku, nemoc proběhla bez hospitalizacev a větších problémů. Nyní po nemoci měla jen rýmu a teď zase v prosinci angínu a zvýšený dermografismus - užívala Ospen. Nyní na kontrolním vyšetření absolovala výtěry z nosu a krku, protože jí tam pořád bolí, občas i bolesti hlavy, távající rýma a ani lékařce se nezdála zdravá. Na výtěrech se ale žádný bacil neprokázal. Zítra jsme měli původně jít na kontrolní odběry kvůli minulé mononukleóze, lékařka to zatím odkládá na neurčito. Dcera je pořád bledá, má kruhy pod očima, v noci spí, dokonce i odpoledne, je bez teplot, ale má znovu zvětšené uzliny o kterých lékařka ví. Prosím Vás o Váš názor, zda-li by nebylo vhodné udělat nějaké další vyšetření a mohlo-li se jednat o narušení imunity a potřeby navštívit imunologa. Pokud ano, musíme mít doporučení od lékařky? Předem moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, imunologické vyšetření bych rozhodně doporučovala,lze jej absolvovat i bez doporučení obvodního lékaře.Dále bych taktéř doporučovala ORL vyšetření a stěry z mandlí.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: