Nedomykavost srdeční chlopně

Dobrý den, můj brácha má 13 let a doktor u něj objevil nedomykavost srdeční chlopně, říkal, že to není nic závažného a že z toho vyroste. Chodí tam jednou ročně a je to prý pořád stejné. Že nezná případ, že by museli do 18 let operovat. Táži se vás: je to nebezpečné pro jeho zdraví? Je naprosto v pořádku, co se týče fyzické stránky i vyniká nad dětmi v jeho věku. Mám o něj strach přece jen jde o srdce, za názory i rady děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, píšete, že byla diagnostikována nedomykavost chlopně, ale nepíšete jaké. Jestli aortální nebo mitrální chlopně. S největší pravděpodobností se jedná o nedomykavost mitrální chlopně (chlopně mezi levou síní a levou komorou). Tato srdeční vada je častá u dětí a mladých lidí, neoperuje se, ale pouze sleduje. Operace ve většině případů není potřeba a tělo si poradí samo.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: