Nedomykavosť srdcovej chlopne

Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať. Včera som absolvovala echokardiograf a lekár mi povedal, že mám nepatrnú alebo drobnú nedomykavosť jednej srdcovej chlopne. Na kontrolu mám prísť o rok. EKG mám v poriadku, tlak 110/80. V minulosti som brala Concor ½ tabl. ráno, lebo som po pôrode /operat./ mala vyšší TK 150/100 – 140/90. Teraz neberiem lieky a cítim sa relatívne dobre. Mám sa obávať výsledku kardiogr. ? Ďakujem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rozhodně není důvod k obavám. Pokud netrpíte žádnými obtížemi není se čeho obávat. S nedomykavostí chlopně se dá, v případě bezpříznakového průběhu, žít zcela plnohodnotný život. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: