Nesestouplé varlata v dětském věku

Dobrý den,šel jsem na operaci neses.varlat(oboustranně) až v 9 letech.Myslíte že mám šanci u spermiogramu na zdravé spermie.

Odpověď odborníka:

Vážený pane Martine, komplikací kryptorchismu jsou nepříznivé podmínky pro vyzrávání spermií a riziko rakoviny varlat. Pokud nedojde k nápravě do dvou let věku, pak je zadržené varle nenávratně ztraceno, je nefunkční a podobné regresivní změny, jako jsou v nesestouplém varleti, se zjišťují i v tom zdravém a sestouplém. Nádor, kterým je zadržené varle ohroženo až 50× více než sestouplé, je seminom. Naštěstí je nádor citlivý na radiologickou léčbu a je dobře léčitelný. Doporučuji Vám dispenzarizaci v urologické ambulanci a vyšetření spermiogramu. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Když je pásový opar úplně všude
Články: Když je pásový opar úplně všude
Pásový opar je neurologické...
Dopřejte svým střevům jarní osvěžení!
Články: Dopřejte svým střevům jarní osvěžení!
S příchodem jara mnoho lidí...
Anémie neboli chudokrevnost
Články: Anémie neboli chudokrevnost
V lidském těle dospělého...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: