Nesestouplé varlátko

Dobrý den, jsem babička půlročního vnoučka,který nemá sestouplé pravé varlátko.Nejprve nám bylo řečeno,že se bude čekat do roka jestli sestoupí,nyní ale lékař konstatoval,že by operaci doporučil do 8 měsíců vnoučkova věku. Odkázal nás na konzultaci do Krče,a ještě nás poslal na sono. S tímto postupem bychom souhlasili,nyní ale lékař zmněnil názor s tím,že by nejdřív zkusil hormonální injekce,což se nám nechce do tak malého chlapečka cpát homony. Můžete nám prosím poradit jak postupovat,jestli je možno se hormonům vyhnout,a kam se případně obrátit ke konsultaci? moc děkuji za odpověd. s přáním hezkého dne Irena

Odpověď odborníka:

Dobrý den paní Ireno! Ohledně nesestouplých varlátek se názory odborníků trochu liší. Někdo doporučuje operaci hned, někdo nejprve hormonální injekce, někdo jen sledování. Za jakýsi mezník se považují dva roky věku, kdy pokud varlátka v šourku nejsou sestouplá se provádí operativní řešení - "stažení a přišití" varlátka do správné polohy. Dělá se to zejména z důvodu prevence - správný vývoj zárodečných buněk pro ttvorbu spermií a také zamezení nádorovému bujení při zvýšené teplotě nesestouplého varlete. ormonální injekce či operace. Obojí má svá pro i proti. Osobně jsem prošel obojím a funce se zdá být dle výsledků v podobě mého dítěte v pořádku. Doporučuji konkrétní stav konzultovat s dětským endokrinologem, event. dětských urologem či dětských chirurgem. S pozdravem MUDr. Petr Kadleček

MUDr. Petr Kadleček
MUDr. Petr Kadleček

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Ordinace U Pandy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x