Nízko položená placenta

Dobrý den pane doktore, mám dotaz ohledně nízko položené placenty. Byla jsem hospitalizovaná v 31tt pro krvácení po stolici, z důvodu zácpy. Od té doby se to již neopakovalo, začala jsem užívat lactulosu. Ve zprávě od lékaře mám napsáno UZ PPH,BPD 33 plus 0, euhydramnuion, placenta vzadu,cervikometrie 35mm bez funelingu, placenta vzadu 26mm od vnitřní branky v rozsahu asi 12x2 mm ztmavnutí mezistěnou a placentou svědčí pro možné POL.//CTG fysio. Mohl by jste mi to prosím převést do pro mě srozumitelné řeči? Pan doktor mi jen řekl, že mám placentu moc nízko. Ale jestli je to nějaké riziko pro miminko, nebo co to znamená nevím. Nyní jsen v 32 tt. Moc děkuji za odpověď.Hana

Odpověď odborníka:

To že není funnelig znamená,že se hrdlo děložní neotevírá,placenta je níže položená, ale jste v 32 týdnu,takže se s růstem dělohy může dostat výše,nebezpečí pro plod v tom není a je dosti daleko od vnitřní branky,nedělejte si obavy,je to prakticky normální nález.Hlavně si nedělejte zbytečné obavy.těhotná potřebuje klid. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x