Nízko položená placenta

Dobrý den, pane doktore ! Jsem těhotná 12+4tt včera jsem jednorázově a slabě zakrvácela,tak jsem šla k mému lékaři a ten mi uvedl za možné příčiny jednak trombocytopenii a dále pak : placenta na zadní straně přesahuje přes vnitřní branku 14mm, jinak hrdlo uzavřeno. Je to mé 1. těh. po 1. IVF, mám dost strach, co všechno to může způsobit miminku ! Jaká jsou rizika při této diagnóze ? Dočetla jsem se, že se s rostoucí dělohou placenta posouvá výš..Může se ale i odloučit úplně ? Může to způsobit i potrat ?? V příloze foto. Děkuji za odpověď !

Odpověď odborníka:

Poloha placenty se mění s růstem dělohy, při dalřím vyšetření už nemusí zasahovat přes vnitřní branku- sice může dojít k jejímu odloučení,ale to je v takto ranném stadiu gravidity nepravděpodobné, nepropadejte panice Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: