Nízko uložené těhotenství a špinění

Dobrý večer, před 14 dny jsem měla vynechanou menstruaci a pozitivní těhotenský test. Dnes jsme byla objednaná na kontrolu a potvrzení těhotenství, ale ráno jsem začala špinit. Po ultrazvuku mi doktor řekl, že těhotná jsem, ale že je to uložené v děloze níž, než by mělo být. Předepsal mi Utrogestan a ve čtvrtek mám jít na kontrolní ultrazvuk a případně oběr krve. Pobolívá mě břicho, jako před menstuací, ale to už je několik dní a měla jsem to i u předešlých těhotenství. Je velká pravděpodobnost, že je to počínající potrat? Je možné, aby těhotenství dál přežilo a vyvíjelo se v pořádku i když je uložené jinde než by mělo být? Stává se to někdy, že se v děloze uhnízdí vajíčko jinde a přitom je to v pořádku? Případně jaké jsou kompikace? Toto je moje třetí těhotenství, po dvou císařských řezech( těhotenství byla bezproblémová).Poslední menstruaci jsem měla 7.6.2013. Velice děkuji za odpoveď, hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pravděpodobnost potratu je vysoká, nelze však zcela vyloučit přežití plodu. V úvahu přicházejí rizika vzniku silnějšího krvácení nebo případně patologického uložení placenty.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: