Nízký tep + vysoký tlak

Dobrý den, prosím o sdělení, zda je vubec možná kombinace tlak 180/100 + zároveň srdeční tep 40. Moje mamka (nar.1938) uvádí, ze to ma po masáži zad během několika hodin. Je léčena na hypertenzi (Prestarium neo) a medikace zabírá dobre. Je fyzicky velmi zdatna, sportuje 5xtydne. Ja se obavám, ze to je chyba přístroje, hmat bohužel již nemá rak citlivý, aby si ručně zaměřila tep. Snaží se to řešit samolecbou. Děkuji Marina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bude vhodné navštívit praktického lékaře, který provede příslušná vyšetření. Pokud je nízký tep, který přetrvává i při námaze a maminka je dušná, poté je ke zvážení léčba. Hlavně záleží na tom jestli má potíže- dušnost, nevýkonost, únava.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x