Nolicin a softinelle

Dobrý den, chtěl bych se nutně zeptat, zda antibiotika Nolicin snižují účinek antikoncepce Softinelle. Moje přítelkyně užívá antikoncepci zhruba 2 měsíce, antibiotika pak bere 5 dní. Za dobu co bere antibiotika jsem se do ní bohužel 2x udělal, bylo to nezodpovědné a teď mám strach že by mohla být těhotná. Zítra má platíčko antikoncepce dobrat a zhruba 3 dny poté by měla začít menstruovat. Prosím, odpovězte mi zda tato antibiotika nějak ovlivňují účinek této antikoncepce. Mám vážně strach. Děkuji, Petr (19).

Odpověď odborníka:

Obecně se udává,že antibiotika snižují účinek antikoncepce,spíše se to ale týká například ATB Rifampicin , a u jiných antibiotik proti TBC u jiných je snížení efektu antikoncepce značně nadhodnoceno.Chcete li mít absolutní jistotu, používejte kondom v tom cyklu, ve kterém doberete antibiotika příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: