Nosní mandle a imunita

Vážený pane doktore,mám dotaz ; dcera 5 let,do min.roku září 2014 zcela zdravá,běžné nemoci.Od nástupu do školky,rýmy,kašel atd.Říjen 2014 angína-antibiotika.Listopad 2014 horečky 39,5 těžko srážitelné,trvající týden v domácím ošetření,jinak bez jiných potíží,po týdnu horeček nutná hospitalizace 7 dní,infuze,antibiotika,závěr akutní tonsilitida.CRP 250 při hospitalizaci při propouštění domů CRP 57.Od prosince do února stále zahleněná,kašel,rýma ne,podáváno více druhů léků.Březen 2015 vyšetření na ORL Kyjov,závěr nosohltan vyplněn AV vel. III C,zvukovody volné,bubínky šedé,1sin susp.sekret.Dg;H65.2 a J35.2.Doporučeno odstranit mandlí.Pro rekonstrukci ORL Kyjov doporučena prozatím léčba Aerius a vincentka ,kontrola za 6 týdnů a pak domluvy na operaci.Za dva dny po kontrole opět teploty 39,5,zahleněná,bez rýmy,kašel mírný.Nasazeny ant.Amoksiklav po 8 hodinách,stoptusin.CRP první den 47 ,kontrola CRP za 5 dní 40,antibiotika brány 10 dnů.Odebrán kontě.stěr krk,žádný nález.Objednána na 29.4.k odstranění mandle v nem.Břeclav.Na vás mám dotaz ohledně nasazení homeopatik a probiotik .Dávám teď dceři denně ráno a večer po 5-ti granulkách hepar sulfuris calcereum a hydrastis canadensics a probiotika Biopron Respiron,potřebují dceru nějak před tou operací udržet už bez nutnosti nasazení antibiotik,tím by se nám oddálila zase operace mandle.Odhlásila jsem ji i ze školky,abych min.riziko opět.infekce.Hodně jsem přečetla o Colostru,proto mne zajímá zda při braní homeopatii a probiotik výše uvedených můžu ještě dceři nasadit 100% biocolostrum od firmy LR a k tomu ještě jejich preparát Vitaactiv,který je též 100% přírodní s vysokým obsahem vitamínů z ovoce a zeleniny.Mám strach abych třeba dceru třeba jako že nepředávkovala.Potřebuji ji nějak nastartovat imunitu.Děkuji za vaši odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Lenko. Kombinace uvedených přípravků je možná, při dodržení vhodného dávkování se nemusíte obávat, k efektu homeopatik se nechci vyjadřovat, nejsem homeopat, kolostrum může být užitečné (dodává tělu výživné látky, které imunitní systém potřebuje...), vitamíny neuškodí - pokud se ale dcera jinak normálně stravuje, nejsou nejspíš nutné. Přeji hodně štěstí a klidný průběh hospitalizace a operace.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: