Nosní mandle a píchnutí bubínků

Dobrý den!Moje 4letá dcera má často rýmu,v noci chrápe a při mluvení jakoby huhňá.Nikdy neměla zánět středního ucha ani bolesti uší.Po vyšetření na ORL objednána na 16.7. na trhání nosní mandle(velká) a propíchnutí bubínků(tekutina,vpáčené bubínky-co mohou způsobit?).Máme v plánu dovolenou k moři 10.8.,hrozí nějaké komplikace ještě v této době po zákrocích,nebo můžem vklidu odjet,nerada bych dceři přitížila.?Pokud bysme mohli jet,je možné i letět,nevadil by let na bubínky?Pokud dostane trubičky do uší slyšela sem,že je možné nechat udělat nějaké ucpávky,aby se mohla koupat.Děkuji za odpověď.Pěkný den!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po operaci je vhodné alespoň 6 týdnů dodržovat klidovější režim a nemyslím si, že v tomto období by bylo vhodné letět letadlem a koupat se v moři. Poraďte se ale ještě s operatérem, jaký má názor či zda by nebylo vhodnější odložit operaci až na podzim. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bechtěrevova choroba: vědci už poznají, koho ohrožuje
5 tipů pro zdravé uši bez infekce
Články: 5 tipů pro zdravé uši bez infekce
Máte-li propíchnuté uši...
Mýty o zácpě
Články: Mýty o zácpě
Vědci z berlínské...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: