Očkování - plané neštovice

Syn (nar. 6/08) byl očkován vakcínou Priorix-tetra dvěmi vakcínami a to 23.9.2009 a 9.4.2010. Dočetla jsem se, že interval mezi očkováním se doporučuje 6 týdnů až 3 měsíce. My máme rozmezí půl roku.... Je i takovéto rozmezí možné? A je syn vakcínou 100% chráněný? Děkuji za odpověď Lenka

Odpověď odborníka:

Lenko, stejně jako ostatní očkovací látky, ani Priorix nemusí poskytovat 100% ochranu před nákazou. Očkování lze odložit ze zdravotních důvodů. Neuvedla jste, z jakého důvodu bylo očkování odloženo v případě vašeho syna. Nejčastěji to bývá z důvodu nějaké dlouhodobější choroby, při aplikaci imunoglobulinů či krevní transfúze.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: