Očkování - prevenar 13

Dobrý den paní doktorka/pane doktore. Dotaz se týká Prevenaru 13. Syn bude mít 20.6.2016 - 19 měsíců. Dne 18.2.2015 dostal první dávku Prevenaru 13, druhou dávku dostal 1.4.2015 a třetí 15.6.2015, ještě nám chybí poslední dávka schématu 3+1, už jsme ji měli mít dávno naočkovanou, bohužel buď byl nachlazený syn, nebo manžel, proto se odkládalo a já se ptám, když naočkujeme dnes (15.6.2016 - rok po 3ti dávce) nebo příští týden, bude očkování v pořádku, jakože bude účinné, nebo se musí začít s očkováním odznova např. v jiném schématu. Prevenar chci dokončit, bohužel jsme nestihli v termínech, ve kterých měl být řádně naočkován. Bojím se, aby předchozí očkováni nepřišlo nazmar tim, ze poslední 4ta dávka je až rok po třetí dávce. Dekuji moc za odpověd. Kanko Andrea

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neobávejte se, že by očkování "přišlo nazmar", doporučuji podat 4. dávku co nejdříve. Do budoucna je vhodné vědět, že příznaky lehkého nachlazení dítěte nebo nachlazení člena rodiny není kontraindikací očkování. Přeji hodně zdraví.

MUDr. Hana Ševčíková
MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Vakcinace a cestovní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x