Odstranění dělohy laparoskopicky lavh

Dobrý den, v listopadu 2008 jsem absolvovala dvě operace,první 10.11.LAVH,druhou 26.11.reoperaci-po zánětu rozpad stehů pošev.pahýlu (dg.N938,N760).Nasazena antibiotická léčba (Avrazor,Duracef),po ní dodnes vleklé potíže (asi kvasinky), gynekologem předepsán Prokanazol 2xpo 4 kapslích,+ poševní tablety gynflor.Jelikož zároveň trpím zánětem tlustého střeva(ulcerozní kolitidou),vše zhoršeno (průjmy,nechutenství apod.). Navíc vše vyšlo před a během svátků, takže s tím bojuji stále.Chci se zeptat, zda byl postup správný a co by urychlilo léčbu.Mám pořád "nedobrý"pocit od jazyka, přes krk i v zažívání. Chci upozornit, že jsem zažila velké nervové vypětí z důvodu reoperace (velmi mě vyděsilo masivní krvácení). Dnes jsem téměř pět týdnů po operaci, bolesti už ustávají (bolelo mě hlavně v tříslech?),výtok už jen malý. Ale můj gynekolog mi říkal, že cca za 4 týdny po operaci by měly vypadávat stehy. Zatím žádné stehy nevypadly.Tak mám strach, jestli nezarostly, nebo jestli nebude zase nějaká komplikace.Na kontrolu jdu až 21.ledna. tak teď nevím, zda jít dřív, nebo ještě počkat. Děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, antibiotická léčba zánětu a následné opatření proti kvasinkovému původci obtíží je samozřejmě nenapadnutelný postup. Ústup bolestí a výtoku jsou známky hojení a regenerace organismu, s vypadáváním stehů se nestresujte, je otázkou, zda byste je postřehla, mohou odejít při sprchování, na toaletě, ... Nicméně zvykem bývá kontrola gynekologem v rozmezí 2-3 týdnů po operaci, pokud máte jakoukoliv pochybnost nebo se necítíte dobře, objednejte se na dřívější termín.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: