Odstranění nosní mandle - 16měsíců

Dobrý den, prosím Vás o názor na odebrání nosní mandle 16měsíčnímu synovi. Dětská doktorka řekla odstranit, vzhledem k častnému onemocnění syna (3x antibiotika za 4 měsíce), ale specialista na ORL by počkal vzhledem k věku dítěte. Jaký je vhodný věk? A jaký je Váš názor na odstranění mandle klasickým způsobem nebo laserem. Děkuji Vám odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Odstranění mandlí se zpravidla prování až u dětí od 3. roku věku. Pokud se přistoupí k operaci u měnších dětí, je to většinou jen při celkové "ucpání" nosu. Jinak operace se na většině oddělení kvůli vybavenosti provádí "klasický" způsobem v celkové narkóze, laserové odstanění se rutinně zatím neprovádí, přestože mám jistě nesporné výhody - menší krvácení, rychlejší a celkově "šetrnější" provedení. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: