Odstranění nosní mandle

Dobrý den, ráda bych požádala o informaci. Můj téměř 3,5 letý syn jde za pár dnů na odtranění nosní mandle v celkové anestezii. Bohužel již 2x utrpěl poranění vrchního mléčného řezáku, který je sice "mrtvý", ale přesto zůstává v puse a je funkční. Kamarádka mi říkala, že při adenotomii jejího syna došlo při výkonu k vykývání právě vrchních řezáku. Je tedy možné operaci provést nějakým šetrným způsobem, abychom tomuto předešli? Vím, že se používá rozvěrač úst, ale jen při pomyšlení, že budeme ještě běhat po zubařích a dělat mezerníček mě mrazí. Syn už po častých návštěvách ORL a také píchání zánětů středouší je úplně vystresovaný a velmi pláče. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nevidím důvod, proč by při tomto výkonu mělo dojít k poranění zubů. Pokud k tomu někdy u nějakého dítěte došlo, pak to byla výjimka a stát by se to rozhodně nemělo. Upozorněte lékaře před zákrokem na rizikový zub, ale myslím si, že se obávat nemusíte.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: