Odstranění nosních mandlí

Dobrý den. Tříletá dcera má již asi měsíc rýmu a převážně vlhký kašel. Teď je již již rýma hustá, žlutá, menší intenzity, bez teplot a bolestí ucha. Z toho ale tři týdny špatně slyší. Dosud rýma trvala vždy pár dní a poté byl měsíc, dva klid, sluch se dříve nikdy nezhoršil. V minulých letech byla celkem čtyřikrát hospitalizovaná pro akutní obstrukční bronchitidu po rýmě. Po nasazení Flixotide Inhaler preventivně 1xdenně byl již rok průběh rýmy bez komplikací. Současná rýma byla léčena občas Nasivin gtt., od pátku má Pamycon gtt. a dnes nasazen Aerius sir.. Dnes na ORL nám bylo řečeno, že má nahromaděnou tekutinu za bubínkem možná kvůli zvětšené nosní mandli. Pokud se sluch nezlepší do 14 dnů indikují jejich odstranění. Chtěla bych poprosit o Váš názor, zda je současný stav opravdu způsobený nosními mandlemi? Je možné obnovit sluch jiným způsobem? Nemůže mít tak dlouhé zhoršení sluchu trvalé následky? Případně jak dlouho je možné bez rizika čekat, zda se situace zlepší samovolně, protože nám na ORL řekli, že s odtraněním můžeme počkat i po létě? Přijde mi nebezpečné,že by neměla dobře slyšet dalších několik měsíců. Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Kateřino, doporučuji Vám řídit se radou specialisty - ORL lékaře, případně vyhledat jiné ORL pracoviště v rámci tzv. second opinion (druhého názoru) a podle výsledku zvolit další postup. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Určení krevní skupiny
Články: Určení krevní skupiny
Určení krevní skupiny je...
Vznik zeleného zákalu: poznejte rizikové faktory
Články: Vznik zeleného zákalu: poznejte rizikové faktory
I když nelze předpovědět, u...
Roztroušená skleróza  2.díl
Články: Roztroušená skleróza 2.díl
Již zakladatel české...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x