Opakovaný streptokok

Dobrý den, měl bych na vás obrovskou prosbu.. přítelkyni se po dobu jednoho roku stále vrací streptokok.. projevuje se v podobě kožních výrůstků.. byla už 4 krát na řezání.. dělali jí i kompletní imunologické vyšetření.. vše v pořádku.. dnes jsme spolu byli u jejího praktického lékaře na převaz s řezaným streptokokem.. lékař jí řekl, že může být HIV pozitivní.. Před půl rokem měla akorát angínu jinak je nemocná velmi zřídka.. příznaky na HIV se neprojevují, ale vím že i tak člověk může být HIV pozitivní.. v dětství streptokoka neměla.. Příjde mi to dost přehnané, ale nejsem odborníkem.. a proto se obracím s dotazem na Vás a doufám že mi objasníte tento můj problém.. Týká se to jak jejího tak mého života.. jsme hodně mladí.. děkuji vám mockrát..

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jestliže lékař zmínil i možnou HIV pozitivitu, měl by vaši přítelkyni odeslat k laboratornímu vyšetření. Pakliže jsou ale opakované pyodermie (záněty kůže) jedinou potíží vaší přítelkyně, potvrzení HIV pozitivity nepředpokládám.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: