Opar v těhotenství

  • Dotaz od: Milena Žáková
  • Publikováno: 21.3.2009
  • uLékaře.cz

Dobry den, mam dva dotazy. 1) jsem v8t tehotenstvi a snad poprve v zivote se mi udelal docela velky opar na ustech. Ma to nejaky negativni vliv na plod? V lekarne mi doporucili pouzivat Fungicidin. 2) Muj 18ti mes. syn ma porad nacervenala a lehce krupickova licka a kozni lekarka vyloucila atopic. ekzem, ale potvrdila urcity typ kuze a bohuzel diagnozu jsem si nezapamatovala, nicmene muj manzel ma stejny typ kuze na pazich, pry tam je tento vyskyt kuze take velmi typicky. Prosim tedy o nazev diagnozy, pokud nahodou byste vedeli o co se jedna takhle na dalku. Dekuji velice.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, opar na ústech negativní vliv nemá, Fungicidin není účinný proti oparu. Je to mast určená k léčbě poševní kvasinkové infekce, viry způsobující opar na rtu nijak neovlivňuje. Mohlo by pomoci užívání B vitamínu (tzv. B komplex nebo v rámci vitamínů pro těhotné) a místně potírat vlhkou jedlou sodou (rozleptá opar, zničí virus). Co se týče nálezu na tvářích syna, po internetu si netroufám určovat diagnózu

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: