Operované rameno

Dobrý den. Měla sem rameno které vypadávalo a bylo operováno latroskopicky a byli tam dané skoby aby nevypadávalo. Teď opět bolí, ale nevypadává. Bolí při pohybu. Bude nutná další operace nebo postačí nějaká rehabilitace? děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

S opravdu vysokou pravděpodobností nebude potřeba další operace. Nebude ale stačít jen rtak"nějaká rehabilitace".Je třeba pomoci zkušeného fyzioterqapeuta, ideálně lékaře, který pracuje metodou"aaktivní fyzioterapie. Tzn.bude scopen přesně diagnostikovat, zlepšit funkční vztah krční páteře a ramenního kloubu, současně odhalit, jaké cviky bude třeba, obnovit cíleným cvičením vztahy a stabilizovat. Ramenní kloub je složitý, má významnou funkční vazbu na stav páteře a v situaci po operaci bude ještě n áročnější obnovit funkci a zklidnit. Přesto to jistě možné je.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: