Otehotneni

Dobrý den, vážená paní doktorko/ vážený pane doktore, Chtela bych se Vás zeptat, jaký máte názor na otěhotnění po vysazení antikoncepce. Četla jsem spoustu příspěvků, kde lékaři nebo ženy radí počkat asi 3 mšsíce, než se o miminko začne pár pokoušet. Nyní jsem si ale na portále ulekare.cz přečetla,že není nutné čekat. Ačkoli jsem mladá,tak se chceme s přítelem pokusit o miminko. Přítel je finančně zabezpečený a moje matka a babička prodělaly dost potratů nemohly mit vice deti,tak to nechci odkládat. Moc Vas prosim o odpoved,jak je to s temi 3 mesici. Moc Vam predem dekuji, s pranim pekneho dne Hana J.

Odpověď odborníka:

Není nutné čekat, až se tělo "očistí" od hormonů. Klidně se můžete snažit o počení ihned po vysazení antikoncepce. Ale neděste se, pokud by to hned nešlo. Po vysazení antikoncepce někdy tělu trvá i několik měsíců, než se obnoví ovulace a normální funkce vaječníků a celého ženského genitálu. Ale existují i případy, kdy ženy otěhotněly skutečně hned.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: