Otěhotnění

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, používám prášky Mercilon a začala jsem po menstruaci brát nové platíčko ve čtvrtek (prášky beru vždy v 19:00), v pátek jsem si opět vzala pilulku a v sobotu tak v 00:30 jsem měla nechráněný pohlavní styk a ještě ke všemu to bylo moje "poprvé", v sobotu večer jsem byla na diskotéce, opila jsem se a zvracela. Prášky beru pravidelně už asi rok. Nemohu být těhotná? Děkuji za odpověď a přeji hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste nezvracela bezprostředně po užití tablety, tedy tak, aby bylo narušeno vstřebání antikoncepční tabletky, není třeba se obávat selhání účinku a těhotenství.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: