Otěhotnění při užívání antikoncepce prvních pár dnů

Dobrý den, začala jsem poprvé užívat antikoncepci Leverette a měla jsem 1. nechráněný sex. V příbalovém návodu je napsáno, že když začnu brát 1. prášek od 1. dne cyklu menstruace, že jsem ihned chráněna. Můžu tedy otěhotnět, když jsem měla sex 6. den užívání (pravidelně)? Co mohu tedy udělat, když těhotná nechci být a kdy nejdříve se dá poznat, že jsem opravdu otěhotněla? Děkuji moooc!

Odpověď odborníka:

dobrý den, obvykle se udává cca 7 dní, 6.den byste již otěhotnět neměla, pokud berete antikoncepci pravidelně. Pokud jste či spíše nejste těhotná, poznáte při začátku 2.platíčka těhotenským testem.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: