Otěhotnět po antikoncepci

Dobrý den, obracím se na vás s dotazem jaká je nejdelší doba čekání než se tělo vyčistí od antikoncepce? Brala jsem léta HARMONET, po té mi předepsal doktor PRAMINO, prášky jsem vysadila na jaře a od té doby se s přítelem snažíme a stále nic. Začínám se trošku bát, že už to ani nepůjde, protože jsem antikoncepci brala přes 10 let.. Tady ve vaší poradně jsem si přečetla odpověď jednoho lékaře, který píše, že šanci na otěhotnění zvyšuje orgasmus, protože pomáhá spermiím dostat se z pochvy do dělohy.. Jenže já patřím, bohužel, do skupiny žen, které při samotném sexu orgasmu nedocílí.. S pravidelností menstruace nemám od vysazení problém, jen se mi změnila síla krvácení a v prvních dnech mi není moc dobře, ale jinak problém nemám. Přítel má 4 letou dceru, milujeme ji oba a chtěli bychom ještě naše vlastní miminko. Poradíte mi prosím co bych měla dělat, aby se tělo probralo z toho spánku a začalo fungovat tak, jak má. Nebo mám vážně jen čekat jestli to vůbec někdy přijde, když trpím tímto ženským defektem a při sexu orgasmus prostě nemívám :-( Za Vaší odpověď a radu předem moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, otěhotnět můžete hned po vysazení antikoncepce. Tělo již máte zbavené hormonů. Navíc ne každý cyklus můžete obvykle otěhotnět, často se stává, že až tak každý 6.až 7. měsíc. Někdo častěji, někdo déle. Je to různé. Počkejte cca rok od vysazení prášků, pak bych jako Váš gynekolog udělala hormonální testy a spermiogram manžela. Nutno je později zjistit, jestli ovulujete, event.ovulaci pomoci. Půl roku není žádná doba, jen se tím nesmíte stresovat, ikdyž sama vím, že je to těžké. Co se týče orgasmu, tak není nutný. Spermie se tam dostanou velmi dobře i bez něj:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: