Panicka porucha a migrena

Pani doktorka, Asi pred 4 rokmi som sa zacala liecit na panicku poruchu, niekolko rokov mavam migreny. Zo zaciatku som brala sertralin s davkou 50mg, neskor 100mg. Na zaciatku liecby som pocitovala vyrazne zhorsenie a neustaly pocit uzkosti. Po par tyzdnoch vsak liecba zabrala a cele 4 roky som nepocitila ziadne zachvaty paniky a citila som sa vyborne. Asi pred 2 mesiacmi som sa po konzultacii s lekarom rozhodla, ze davku znizim na 50 mg, pricom som nezaznamenala negativny efekt. Asi pred mesiacom som zacala uzivat Rosemig od neurologa (1x mesacne) vzhladom na to, ze kazdy mesiac mavam silny zachvat migreny (nausea, brnenie koncatin). Tento liek mi velmi pomohol, avsak asi o 2 tyzdne mi zrazu v praci zacali trpnut koncatiny, jazyk, hucalo mi v usiach - pripisovala som to opat prejavom migreny, objavili sa ale uz aj pocity uzkosti. Situacia sa zopakovala asi pred tyzdnom,ale to som uz citila, ze ide o panicky atak. Momentalne sa moja situacia skomplikovala tym, ze menim zamestnanie (nie som uz poistena v CR), prestahovala som sa do noveho bydliska a samota cez den to iba zhorsuje. Doteraz mi nerobilo problem jazdit metrom a zrazu nim cestujem iba s velkym sebazaprenim. Chcela by som Vas poprosit o radu, ci sa mam vratit k davke 100mg, event. vysadit uplne Rosemig. Je mozna interakcia? Zaciatkom buduceho mesiaca nastupujem do noveho zamestnania a obavam sa, ako to zvladnem. Dakujem a prajem pekny den.

Odpověď odborníka:

Vážená paní, je opravdu možné, že kombinace neurologických léků a léků psychiatrických vám nesedí. Negativní interakce mezi léky je opravdu v některých případech možná. Zajděte za svým psychiatrem a vše s ním prodiskutujte on vám případně léky vymění. Hezký den.

PhDr. Jana Müllerová
PhDr. Jana Müllerová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychologická pomoc Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x