Panická porucha a deprese

Dobrý den, již léta se léčím na psychiatrii, užívám AD a ataky již moc nemívám. Ale dobře mi také není, navíc mě stojí hodně sil vůbec být mezi lidmi a jednat s nimi. Postupem věku jsem také čím dál více unavená a vidím, že můj život neměl a nemá žádný smysl. Lékař tvrdí, že se mi něco stalo v dětství a že o tom nemohu mluvit, což je pravda, tak zkouším o tom přemýšlet, ale je mi čím dál hůře. Vím, že se mi lékař snaží pomoci, ale opravdu mi dá velkou práci s ním mluvit, nevím mám poslední měsíce pocit, že se mnou již nemá zájem pracovat, protože se nemohu hnout. Vždy mi jen napíše léky a zeptá se, kdy chci přijít. Prosím poraďte mi, vím, že pokud půjdu jinam, dopadne to stejně a jsem z toho již opravdu zoufalá a nevím, jak dál. Děkuji

Odpověď odborníka:

Milá Zdenko, neměla byste tak rezignovat. Myslím, že existuje možnost, jak si alespoň částečně ulevit.Záleží samozřejmě na Vaší odvaze a ochotě se svým trápením něco dělat. Na léčení panické poruchy je vhodná kombinace kognitivně behaviorální terapie, bodyterapie a hypnózy, případně rodinné konstelace - ale vše postupně, tak jak se odvíjí léčebný proces a jaká témata se uvolňují do vědomí. Doporučuji Vám najít si dobrého psychologa - psychoterapeuta a s ním se do léčby pustit naplno. Samozřejmě je nutné zatím zůstat i u medikační léčby.

Mgr. Diana Valečková
Mgr. Diana Valečková

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Privátní psychologická a terapeutická praxe

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: