Pasovy opar a porod

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat, zajímá mě jestli se mnou bude moct přítel k porodu a vůbec k miminku když se mu před pár dny udělal pásový opar na zádech.Už 3 dny ho léčí má prášky a injekce, ale ja mám rodit každým dnem a vůbec nevím jestli se mnou bude moct vůbec do porodnice.Děkuji předem moc za odpověď

Odpověď odborníka:

dobrý den, pásový opar není infekční, pokud ho má manžel.pokud jste Vy prodělala plané neštovice (je to reaktivace viru,který nastává v době snížené imunity). větší nebezpečí by se skýtalo od Vás jako od matky, pokud byste měla pásový opar.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: