Pediacel 2+1 ve 4 mesicich

Dobry den, budeme ockovat sveho temer 4-mesicniho syna Pediacelem. Chtela bych se zeptat, jestli je mozne ockovani ve schematu 2+1, z pribalove informace vyrobce to vypada, ze pripousti toto schema bez ohledu na vek (narazim na to, ze vetsinou se schema 2+1 aplikuje az po pul roce zivota ditete). Predem dekuji za info, Michaela

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Michaelo, vakcínu Pediacel lze aplikovat od 6 týdne věku, tedy i ve věku Vašeho dítěte. Horní věková hranice pro její použití jsou 4 roky věku, pro starší děti nejsou k dispozici data o účinnosti. Výběr očkovacího schématu záleží na zvyklostech dané země, zdravotním stavu dítěte, epidemiologické situaci v České republice a rozhodnutí je po dohodě s rodiči na pediatrovi. V současné době se využívá obvykle 3 dávkové schéma, s tím, že mezi jednotlivými dávkami základního očkování se doporučuje dodržet 1 - 2 měsíční odstupy. Přeočkování má být podáno minimálně 6 měsíců po 3. dávce, tak aby bylo zároveň v souladu s ostatními očkováními očkovacího kalendáře dětí. Přeji hodně zdraví.

MUDr. Hana Ševčíková
MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Vakcinace a cestovní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: