Plastika křížového vazu v koleni

Děkuji za zodpovězení předchozího dotazu a chtěl bych se ještě zeptat zda je lepší jít na plastiku předního křížového vazu v koleni nebo to nechal být? A popř. jak dlouho bych pak musel být v klidu než bych sportoval. A ještě se chci zeptat jaký může být záporný dopad na mě, po této operaci? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dnes se plastika předního zkříženého vazu neprovádí tak často jako dříve. Rozhodující je zjistění zda koleno je nebo není stabilní.¨ Zahájení sportování záleží na druhu sportu. Na příklad fotbal je nejnáročnější a dosti často již není na místě v tomto sportu pokračovat. Většina sportů je možná po 3 měsících. Po plastice později, asi po 6 měsících.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: