Plastika křížového vazu?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je nutná plastika křížového vazu v koleni, pokud podle lékaže je vaz "pouze" natržen a po rehabilitaci nemám již žádné potíže. Dokonce jsem po úrazu byl 3 týdny v Himalájích a treky s 15kg batohem na zádech jsem zvládal bez jakých koliv bolestí nebo komplikací s kolenem. Lékař tvrdí, že by do plastiky šel, protože jinak mi koleno začne postupně "odcházet" (menysky atd...) Děkuji za váš názor, zda si také myslíte, že platika vazu je nutná. Děkuji Jarý

Odpověď odborníka:

Pokud je koleno stabilní a bylo diagnostikováno jen částečné porušení vazu není plastika předního zkříženého vazu nutná. Vhodná pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci. Vhodné elastické obinadlo nebo měkká ortéza při namáhavějších činnostech nejméně na 6 týdnů po úrazu. Jinak dle vyšetření stavu kolena.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: