Plastika křižového vazu

Před 4 roky jsem podstoupila plastiku křižového vazu.Poslední dobou mám pořád nějaké potíže.Sport musím provozovat jen s ortézou.Dělala mě problém i kamenitá cesta ale poslední dobou i rovná cesta,schody atd.. při menším vychýlení kolene mě v koleni rupne a příšerně to bolí. Když delší dobu sedím tak koleno nemůžu úplně narovnat a bolí.Chtěla bych poradit jestli je to normální nebo s tím mám něco dělat? Prosím poraďte mi.Děkuji Trenzová

Odpověď odborníka:

Úspěšnost plastik křížového vazu je asi 70% a časem, ale také přetížením a novým úrazem se může opět poškodit nebo vznikne nový jiný úraz. Je řeba vyšetření a co nejdříve provedení magnetické rezonance kolena a podle výsledků potom ortoped stanoví další postup. Obraťte se na vašeho ortopeda.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: