Plicní chlamydie

Dobrý den, po té co mně po angíně trápí už skoro dva měsíce zvýšená teplota, zánět spojivek (nyní ustupující, aspoň doufám) , únava, škubání ve svalech (už skoro vymizelo), celková únava, křupání v kolenech a hlavně častý, poslední dobou nesnesitelný kašel (na plicním a ORL v poádku, ASLO, krevní obraz a CRP rovněž v pořádku) mě byla v krvi nalezena plicní chlamydie, bylo mi řečeno, že to má v sobě skoro každej, že si imunita má poradit, svůj stav chci řešit na imunologii, kam jsem již objednán. Jak velký vliv může mít nález plicní chlam. v krvi na můj zdravotní stav? Jak dlouho trvá případná léčba a jak bývá úspěšná, ve 22 letech ztrácím chuť do života, nic mě nebaví a chci to změnit, věřím, že v mym věku si s tím to tělo musí poradit, denně jsem jezdil na kole, nebo jinak sportoval a teď tohle :(((

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě je dobře , že před zavedeném léčby na chalmydie bude doplněno imunologické vyšetření. Nález protilátek pro chlamydiím v krvi nemusí opravdu znamenat infekční onemocnění, ev. by bylo vhodné doplnit vyšetření na přímý průkaz bakteri ze sputa. Jinak infekce se léčí antibiotiky, běžná léčba trvá cca 3 týdny. Je důležité, vyloučit i jinou příčinu Vašich obtíží, což by mělo částečně imunolgoické vyšetření objasnit.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: