Pms a psychika?

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na možnou souvislost mezi PMS a úzkostí, napětím a panickým záchvatem. Před pár dny se mi během dne začala motat hlava, země mu doslova utíkala pod nohama. Po příchodu domů to za chvilku odeznělo. Druhý den ráno jsem byla odvezena na internu. Zde bylo samozřejmě všechno v pořádku, záchvat byl přičtený stresu a možné počínající viróze. Od té doby jsem pořád napjatá, chvílemi mívám návaly paniky, úzkosti a neustálý vnitřní neklid. Přitom mě neustále bolí svaly rukou, třesou se mi prsty, chvílemi i zuby, stejně jako klouby a svaly nohou, třesou se mi prsty. Vždy před menstruací jsem byla plačtivá a podrážděná, klouby mě bolí vždy první dny menstruace. Jsem nadmutá, táhne mě v podbřišku a od rána unavená a apatická, i když nic nedělám. Minulý měsíc se menstruace výrazně opozdila, přišla až po 37 dnech. Nyní by měla přijít již za pár dní a já bych ráda věděla, zda popsané stavy mohou souviset nejen s psychikou, ale i nadcházející menstruací. Úzkost nastoupila v podstatě ze dne na den, bez zjevné příčiny. Musím také poznamenat, že už jsem i objednaná na psychiatrii, jen bych chtěla znát Váš odborný názor, zda může být souvislost mezi těmito věcmi. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, teoreticky ano, ikdyž to není časté v takové síle, jak popisujete. Určitě bych vyšetřila neurologii, psychiatrii a event.zkusila nasadit hormonální antikoncepci, zda symptomy odezní. Pokud ano, může za to Váš cyklus.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: