Prášky na uklidnění a spaní

Špatně usínám,proto si střídavě beru na večer neurol nebo lexaurin. Někdy ale ani po těchto prášcích neusnu,takže si vezmu na spaní Dormicum 1/2tabl. nebo Stilnox1/2tbl. Může mněto nějak škodit? Dříve jsem brala dlouhodobě Rivotril, mám pocit,že jsem lépe usínala- ale už přesně to nevím. Je lepší brát trvale Rivotril? Děkuji předem za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tato kombinace sama o sobě škodlivá není, jen pozor, abyste se nepředávkovala (ne 1/2 tbl. Stilnoxu nebo Dormika, ale Neurolem nebo Lexaurinem - max. jednu tabletu a pokud by nestačila, konzultujte to se svým lékařem). Jinak Neurol a Lexaurin jsou návykové, takže samy o sobě škodlivé. Dormicum a Stilnox primárně návykové nejsou, ale závislost na nich také může vzniknout. Rivotril není primárně určen na poruchy spánku, sama si ho proto na spaní raději neordinujte, zejména ne v kombinaci s výše uvedenými. Doporučuji návštěvu ošetřujícího neurologa nebo psychiatra, aby Vám upravili léčbu nespavosti.

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: