Prášky po pohlavním styku

Chtěla bych se zeptat s partnerem jsme měli pohlavní styk a on se do mě udělal asi po cca 30 hodinách jsem si vzala prášek po, tak bych chtěla vědět kolik mám procent, že neotěhotním?

Odpověď odborníka:

Adriano,
vhledem k tomu, že jste tabletu užila v limitu 72 hodin od pohlavního styku je pravděpodobnost otěhotnění minimální. Pokud momentálně těhotenství neplánujete, tak bych doporučovala místo postkoitální kontracepce nějakou antikoncepci - buď hormonální antikoncepci, nebo bariérovou (kondom, cervikální pesar / femcap). Po užití postkoitální kontracepce (tabletka po, Postinor, nebo Escapelle) je možná následná nepravidelnost v menstruačním cyklu. Pokud by se vám menstruace nedostavila v řádném termínu, tak bych vyhledala gynekologa.
Mějte se hezky

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Potřebuji poradit | Od: Eva | 25.4.2015 12:53
Dobrý Den.Chtěla bych se zeptat 17.4 jsem vzala
poslední prášek antikoncepční a od té doby
menstruaci jsem nedostala vůbec,a dneska se do
mě přítel udělal já jsem v pauze kdy mám dostat
menstruaci kterou jsem nedostala nevím proč
tak pondělí 27.4 si koupím antikoncepci začnu asi
brát další platu.Já mám bakteriální zánět lečím
ho a před třema týdny jsem vzala Postinor
může to být tím že jsem to nedostala a zánětěm?
když ted čekám na menstruaci přítel se do mě
udělal já v pondělí začnu brát antikoncepci
nemůžu otěhotnět?nemůžu si druhé dítě
dovolit!!Můžete mi prosím odepsat na můj email
nevím jak jsem najela na tuto ztránku děkuji můj
email:Eslinka2@seznam.cz Naschledanou
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: