Pravděpodobnost vytvoření pakloubu

Dobrý den, 2.5. jsem si po schodech přivodila zlomeninu 5. metatarsu bez dislokace. Dostala jsem sundavací ortézu( snímám sporadicky) a berle. Po 4 týdnech mi lékař sdělil, že se kost pomalu hojí a mám být doma další 3 týdny bez zátěže. Sádru nemám, otok zmizel, v místě zlomeniny občas pobolívá. Jaká je pravděpodobnost, že se mi vytvoří pakloub? Užívám vitamín D 3, hořčík a Dologran. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pakloub se jistě vytvořit může, nejsou tak časté, jak časté jsou obavy. Sám dávám stále přednost sádrovému obvazu a to dobu nejméně 6 ti týdnů, dnes se opravdu více dávají ortézy. Jistě záleží na místě zlomeniny, tvaru lomné linie svalku, poroze kosti a dalších faktorech. Domnívám se že ortéza je dále na místě do budoucí kontroly rtg a zjištění stavu potíží, berle dosud pokud nález nevykazuje dostatečnou tvorbu svalku, končetinu, ale nenosit ve vzduchu, ale mírně s odlehčením zatěžovat. Během 10 dní rehabilitační pohybová a fyzikální léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: