Přední křížový vaz

Dobrý den, co se mi stalo, zjistíte z dokumentace. Nechci to zbytečně rozpisovat. znovu. 2.4 mám jít na kontrolu a rozhodnout se jestli půjdu na plastiku. Abych byl upřímný nechce se mi to podstupovat znovu, ale pokud by to bylo nevyhnutelné, tak bych na operaci chtěl jít až v zimě, po zkouškách. Je to rozumné? Dále bych chtěl vědět, jestli se dá hrát fotbal i bez plastiky přední křížového vazu. Třeba tenis hraji úplně bez zábran, a cítím se v pořádku, zatím pořád rehabilituji. A jestli byste mi mohl napsat co se mi přesně stalo, v té dokumentaci se vůbec nevyznám. Moc, děkuji za odpověď. S pozdravem a přáním pěkného dne VP

Odpověď odborníka:

Dnes se provádí operace předního zkříženého vazu při jeho ruptuře u mladých lidí a případně sportovců. Neprovádí se tak často jak dříve. Záleží na stupni nestability kolena. Operace se provede s časovým odstupem, může se nějakou dobu odložit. Odsun půl roku je možný. Fotbal je pro koleno opravdu nejnáročnější sport a ani po provedené plastice není pro koleno to nejlepší. Tedy odložit ano, plastika tehdy, když je koleno opravdu nestabilní a fotbal není pro koleno příliš vhodný. Je ale možný.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Trápí vás dásně? Víme, co jim škodí!
Články: Trápí vás dásně? Víme, co jim škodí!
Správná péče o dutinu ústní...
Zdravé dásně – klíč ke zdravým zubům
Články: Zdravé dásně – klíč ke zdravým zubům
Krvácejí vám dásně? Pokud...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: